Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Öğrencilerinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 18 Mayıs 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Proje Hazırlama Dersi kapsamında Dr. Belgin BAL İNCEBACAK tarafından yürütülen dersin proje kabul çıktıları devam ediyor. Daha önce OMÜ Öğrenci projeleri destek programı 2021/1 çağrısı kapsamında 6 öğrencinin danışmanlığı ile projesi geçen hocamızın 5 öğrencisinin daha projesi desteklenmeye layık bulunmuştur. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği lisans öğrencisi Emir Batuhan BÜTÜN ve Okul Öncesi ve Almanca Öğretmenliği lisans öğrencisi Fatma DİNÇ’in Dr. Belgin BAL İNCEBACAK danışmanlığında yazdığı "60-72 ay Çocuklarda Yaratıcı Dramanın Fen Deneylerindeki Kavramların Kazandırılmasına Etkisi" isimli projesi TÜBİTAK-2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.
Okul öncesi öğrencilerine yönelik, drama ile fen deneylerinin öğrencilere aktarılmasının incelendiği projede Bütün ve Dinç, dramanın Okul Öncesi dönem öğrencilerine fen deneyleri drama yoluyla uygulamak ve bu uygulamaları incelemeyi içeren araştırmayı gerçekleştireceklerdir