OMÜ VAKFI KOLEJİNDE OYUN TEMELLİ MATEMATİK ÖĞRETİMİ ATÖLYESİ

Yazar: | Tarih: 10 Ocak 2023

Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile OMU Vakfı Koleji arasında imzalanan işbirliği protokolu kapsamında OMU Vakfı Kolejinde 09.01.2023 tarihinde Doç. Dr. Esen ERSOY koordinatörlüğünde “Oyun Temelli Matematik Öğretimi Atölyesi" düzenlendi. Lisans öğrencileri ile matematik dersinin oyunlar ile öğretim sürecine ilkokul 4. ve ortaokul 5. sınıf öğrencileri katıldı. Etkinlikte öğrencilerin, matematik öğretim programında yer alan kazanımları oyunlar ile yaparak yaşayarak öğrenmeleri amaçlandı. Çocuk oyunlarından istop, körebe, mendil kapmaca, tombala, al satarım bal satarım, sek sek… gibi oyunların öğrenme hedefleri ile ilişkisi kurularak matematik dersine uyarlamaları yapıldı. Etkinlikte günümüz oyunlarının matematiğe uyarlanması ve öğrencilerin eğlenerek matematiği öğrenmeleri hedeflenmiştir.
OMU Vakfı Koleji öğrencilerin atölye sürecindeki merakları, hevesleri ve öğrenme hedeflerine ulaşma hızları görülmeye değerdi.