PDR Anabilim Dalı Öğrencileri OMU Vakfı Koleji'nde Önleyici Rehberlik Çalışmaları Yaptı

Yazar: | Tarih: 4 Ocak 2024

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı 3. Sınıf öğrencileri yürütücülüğünü Dr. Nurdan Doğru Çabuker’in yapmış olduğu Önleyici Rehberlik ve Psikolojik Danışma dersi kapsamında OMÜ Vakfı Koleji’nde bir dizi önleyici rehberlik uygulaması yapmışlardır.

OMU Vakfı Koleji Rehberlik Birimi’yle koordineli olarak üç hafta devam eden uygulamalarda ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, Çatışma Çözme, Akran Zorbalığı, Mahremiyet Eğitimi, Kendilik Algısı, Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Sınav Kaygısı ve Stresle Başa Çıkma konularında grup rehberliği etkinlikleri düzenlenmiştir.

Öğrenciler konu alanlarıyla ilgili olarak sınıf düzeylerine göre hazırlamış oldukları önleyici rehberlik çalışmalarında hem bilgilendirme hem de öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun etkinliklere yer vermişlerdir.