Sezai Karakoç'u An(la)ma Programı, Panel ve Şiir Dinletisi

Yazar: | Tarih: 24 Aralık 2021

22.12.2021 tarihinde fakültemizin Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı'nda Dr. Öğretim Üyesi Safa Çelebi'nin koordinatörlüğünde "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine: Sezai Karakoç'u An(la)ma" isimli program gerçekleştirildi. Programa sayın dekanımız Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, sayın dekan yardımcımız Doç. Dr. Şener Şentürk ve Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri katılım gösterdi. Sezai Karakoç'un düşünce dünyası konulu panel ve şiir dinletisi etkinliği olmak üzere iki bölümden oluşan programda sırasıyla Sezai Karakoç'un Hayatı ve Bilinmeyenleri (Aylin Kara), Sezai Karakoç'un Medeniyet Anlayışı (Araş. Gör. Büşra Kiraz), Sezai Karakoç'un Batı'ya Yaklaşımı (Fatih Uysal), Sezai Karakoç'un Ölüme Bakışı (İrem Alaydın) ve Sezai Karakoç'un Diriliş Anlayışı (Melike İpek) konulu konuşmalar gerçekleştirildi. Her konuşmanın akabinde sırasıyla Sezai Karakoç'a ait Mona Rosa (Batuhan Poyraz), Kudüs (Zeynep Çilingir), Masal (Burcu Akyıldız), Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine (Sümeyye Küpeli) ve Ölüm (Berkant Büyükçakmak) adlı şiirler bölüm öğrencileri tarafından seslendirildi. Programın sunuculuğunu ise Zeynep Berfin Işık adlı öğrenci gerçekleştirdi. Törenin sonunda yapılan çekilişle öğrencilere Sezai Karakoç’un kitapları hediye edildi. Kazanan öğrencilere hediyelerini sayın dekanımız Prof. Dr. Hamza Çalışıcı takdim etti. Programın katılımcılarına teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle program sonlandırıldı.