Sınıf Eğitimine Bir Destek Tubitak'tan

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK), üniversiteli gençleri projeler yoluyla araştırma yapmaya özendirmek amacıyla başlattığı “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı”na başvuran Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı programında öğrenim gören 3. sınıf öğrencisi Rümeysa SARIKAYA’nın çalışması destek almaya hak kazandı. Rümeysa SARIKAYA’nın yürütücülüğünde, aynı ana bilim dalında öğrenim görmekte olan araştırmacılar Gizemnur YAZICI, Büşra Nur KIRÇI ve Büşra OKUMUŞ ile birlikte yürütülecek “Türk ve Göçmen Öğretmen Adaylarının Etkileşimi (OMÜ Örnegi)” başlıklı proje, Türk öğretmen adaylarının göçmen akranlarıyla etkileşime girerek hizmet öncesinde deneyimler kazanmasını amaçlamaktadır. Danışmanlığını OMÜ, Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üy. Ceren ÇEVİK KANSU’nun yaptığı proje, uzaktan eğitim sürecinde gerçekleştirilerek TÜBİTAK tarafından desteklenecektir...