SOBİAD ATIF DİZİNİ 2020 YILI IMPACT FAKTÖRÜ: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DERGİSİ SIRALAMADA İLK ON İÇİNDE YER ALDI

Yazar: ayhan.sertkaya | Tarih: 19 Şubat 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 2020 yılında büyük sıçrama yaparak Sobiad tarafından indekslenen dergiler içerisinde en yüksek etki faktörü sıralamasında onuncu sırada yer almıştır.

Buna göre Dergimiz 2020 yılı içerisinde Sobiad Atıf Dizini’nde taranan 1367 dergi arasında ilk 10 dergi arasına girmiştir. 2019 impact faktöründe 44. sırada yer alan dergimiz aldığı atıflar ile 0,895 etki faktörüne ulaşmış ve 10. sıraya yükselmiştir.

Dergimiz, aynı zamanda TR Dizin (ULAKBİM)’de de taranmaya devam etmektedir. Dergimizin bilim dünyasında tanınırlığını ve etkisini artırmak amacıyla uluslararası alan indekslerinde taranması konusundaki çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda Dergimizin uluslararası indekslerde yer alması için makalelerin hem Türkçe hem de İngilizce olarak yayımlanması planlamaktadır.

Türkiye'de sosyal bilimler alanındaki dergilerin indeksleme çalışmalarını yürüten Sobiad tarafından taranan dergilerin 2020 yılı etki faktörlerini gösteren yayın linki aşağıdadır:

https://atif.sobiad.com/index.jsp?modul=impact-faktoru