Türkçe Öğretmeni Adayları Köy Okulunda

Yazar: egitimfakultesi | Tarih: 15 Kasım 2023

Türkçe Öğretmeni Adayları Köy Okulunda

Fakültemizin Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Mediha Mangır ve Doç. Dr. Mehmet Emre Çelik danışmanlığında Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kıranalan Deniz Feneri İlkokulunda yardım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Öğretmen adaylarımız, kendi imkânlarıyla topladıkları kıyafet, kırtasiye malzemeleri ve boya malzemelerini Samsun Büyükşehir Belediyesinin sağlamış olduğu ulaşım araçlarıyla Vezirköprü’nün Kıranalan köyünde bulunan ilkokula götürdüler. Öğretmen adayları, okulda top oynama, yüz boyama, 10 Kasım dolayısıyla Atatürk’ü anma ve Atatürk köşesi hazırlama, hikâye kitabı okuma, andımızı ve İstiklâl Marşı’mızı okuma gibi birtakım etkinlikler gerçekleştirdiler. Ayrıca okulun kirlenmiş ve yıpranmış istinat duvarı ve çevre duvarlarını alınan boya ve fırçalar yardımıyla temiz, canlı bir havaya sokarak okulda eğitim görmekte olan öğrencileri motive edecek duruma getirdiler.

Öğretmen adaylarımız, köy okulunda öğrenim görmekte olan farklı yaş ve sınıf kademelerindeki öğrencilerle vakit geçirmenin yanı sıra veliler ve köy halkıyla da tanışıp kaynaştılar. Öğrencilerimiz, ilkokul öğrencileri ve velileri, köy halkının misafirperverlik örneği göstererek hazırlamış olduğu yemekleri beraberce yiyerek sıcak ve samimi bir ortamda bir araya gelme imkânı buldu.

Öğrencilerle ve köy halkıyla vedalaşarak dönüş yoluna koyulan öğretmen adaylarımız, duygularını şu şekilde ifade ettiler: ‘’Araçtan indiğimizde bizi karşılayan, köy okulu öğrencilerinin ışıl ışıl parıldayan gözleriydi. İnsanların misafirperverliğini iliklerimize kadar hissettik. Boya fırçalarını duvara her vuruşumuzda aslında yalnızca duvara değil çocuklara da birer iz bıraktığımızın farkındaydık. Köy insanının kısıtlı şartlar altında yaşattığı duygular, güler yüzü ve sonsuz nezaketi hayatımız boyunca unutamayacağımız bir tablo olarak kalacak. Mesleğe attığımız ilk adım ve görevimizi yerine getirmenin haklı gururuyla Samsun’a geri döndük.’’