VEZİRSUYU ÇOCUK ŞENLİĞİ

Yazar: ismail.cetin | Tarih: 31 Mayıs 2022

Birleştirilmiş sınıflı köy okulu öğrencileri için düzenlenen ve bu anlamda ülkemizin en büyük katılımcıya sahip çocuk şenliği konumundaki Vezirsuyu Çocuk Şenliği’nin bu yıl ikincisi düzenlendi. Samsun Valiliği, Vezirköprü Kaymakamlığı, Vezirköprü Belediye Başkanlığı, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen şenliğe yaklaşık bin öğrenci katıldı.
İlkokul öğrencilerinin gönüllerince eğlendiği şenlikte; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrenci toplulukları, Samsun İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve AFAD başta olmak üzere çok sayıda kurum stant açarak öğrencilere bilgilendirici etkinlikler düzenledi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrenci topluluklarına üye 150 öğrencinin atölye çalışmaları yaptığı şenlik, gün boyu ilkokul öğrencilerinin gezi ve eğlenceli anlarına sahne oldu.
Şenliğe; Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Vezirköprü İlçe Kaymakamı Halid Yıldız, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Yeşilyurt Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata ve VEKAD Başkanı Erkan Ulaşır ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.