Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması

Yazar: | Tarih: 27 Aralık 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kariyer Merkezi Öğrenci-Mezun buluşmaları etkinlikleri kapsamında Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümünün düzenlediği söyleşi 22.12.2021 tarihinde gerçekleştirildi. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ’nin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye 1997 yılında İngilizce Öğretmenliğinden mezun olan Ercüment Cem ÇUHADAR konuk oldu. Yabancı Diller Eğitimi bölüm başkanı Prof. Dr. Rıfat GÜNDAY’ın açılış konuşmasıyla başlayan söyleşiye bölüm öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı.
OMÜ İngilizce Öğretmenliği programından mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda görev yapan ÇUHADAR aynı zamanda 11 yıldır da bir dil kursunun akademik danışmanlığını yapıyor. Öğrencilerle özel sektör deneyimlerini paylaşan ÇUHADAR, öğrencilerin lisans öğrenimleri boyunca mutlaka yurt dışı öğrenci değişim imkânlarından faydalanmalarını, kendilerine deneyim kazandıracak çeşitli teşebbüslerde bulunmaktan çekinmemelerini ve dijital donanıma sahip İngilizce öğretmenlerinin gelecekte söz sahibi olacağından öğrencilerin şimdiden bu doğrultuda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.
Söyleşi, öğrencilerden gelen soruların konuk mezunumuz tarafından cevaplandırılmasıyla sona ererken etkinliğe katılan öğrenciler duydukları memnuniyeti ve bu tür öğrenci mezun buluşmalarının daha sık yapılması konusunda isteklerini dile getirdiler.