Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğrencileri Görme Engelliler Şampiyonası'nda Gönüllü Çevirmen Olarak Görev Aldı

Yazar: | Tarih: 19 Kasım 2021

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Yaşar Doğu Spor Salonu'nda 1-13 Kasım 2021 tarihleri arasında 14 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Gençlik ve Spor Bakanlığının 2021 yılı faaliyet programında yer alan Görme Engelliler Avrupa Şampiyonası IBSA’da, (International Blind Sports Federation Goalball European Championships) Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nden gönüllü öğrencilerin çevirmenlik yapması istenmiştir.Görme engelli sporculara gönüllü çevirmenlik yapan 62 kişilik grubun 45’ini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümünde öğrenim gören öğrenciler oluşturmuştur. Başarılı ve gayretli gönüllülere madalya ve kupa ödülleri verilmesinin yanı sıra bu etkinliğe katılmış her gönüllüye Gençlik ve Spor Bakanlığı ve IBSA tarafından sertifika verilmiştir.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı olarak katkı sağlayan Yabancı Diller Eğitimi Bölümü hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.